Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön
Broileri

ALKUPERÄ

Useita eri rotuja

VÄRITYS

Useimmiten vaalea.

ROTUOMINAISUUDET

Nopeakasvuinen ja lihaksikas.

Boileri on lihantuotantoon jalostettu kanarotu. Ensimmäisiä cornish- ja plymouth rocks –roduista risteytettyjä broilereita esiteltiin 1930-luvulla Englannissa. Risteytys oli kuitenkin tautiherkkä eikä kasvuominaisuuksiltaan vielä riittävän tehokas. Broilerinjalostus pääsi täyteen vauhtiin myös Yhdysvalloissa 1920–30-luvuilla. Broilerihybridien läpimurto tapahtui 1950-luvulla Skotlannissa ja Yhdysvalloissa.

Broilereiden jalostus vaatii suuria taloudellisia resursseja. Jalostus on keskittynyt muutamaan suureen kansainväliseen yhtiöön, joita on Erich Wesjohan Gruppe, Nutreco, Tysin Foods Ltd, Hendrix-Genetics ja Groupe Grimaud. Erich Wesjohan Gruppeen kuuluva Aviagen on kehittänyt maailman eniten käytetyn broilerihybridin Rossin ja sen eri versiot.

Suomalaiset broilerit ovat olleet Rossia vuodesta 1989 lähtien. Ross on kehitetty kasvamaan mahdollisimman nopeasti teuraskokoon. Rintalihakset ovat sen suurin ruumiinosa. Ross kasvaa viidessä kuudessa viikossa 1,7–1,8 kilon teuraskokoon.

Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

HK

HK Takuumurea Naudan Sisäfilee

1,3 - 1,8 kg

Vakuumipakkauksessa mureutettu keskikokoinen kokonainen naudan sisäfilee.

 6735 kpl
4490  / kg
Tamminen

Tamminen Rotukarja Entrecote

n. 2,7 kg

100 % suomalaisesta Rotukarja naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty kokonainen entrecote. Voidaan leikata kookkaiksi pihveiksi tai kypsentää paloina.

 8883 kpl
3290  / kg
HK

HK Takuumurea Naudan Sisäfilee (iso)

yli 1,8 kg

Vakuumipakkauksessa mureutettu suurempi kokonainen naudan sisäfilee.

 8980 kpl
4490  / kg

Lue myös nämä