Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön

Villisika

ROTUOMINAISUUDET

Jatka lukemista
Porsas

ALKUPERÄ

VÄRITYS

ROTUOMINAISUUDET

Villisian tarhauksen aloitti Suomessa ensimmäisenä pukkilalainen Erkki Aaltonen 1990-luvun alussa. Villisikatarhoja on nykyisellään kolmisenkymmentä ja niillä on yhteensä muutama tuhat villisikaa. Suurin osa villisikatarhoista sijaitsee Pohjois-Karjalassa. Lisäksi noin sadalla tarhalla on villisian ja kotisian risteytyksiä.

Villisiat kasvatetaan tukevalla panssariaidalla erotetulla laitumella, jossa ne saavat vapaasti liikkua ja viettää laumalle tyypillistä elämää. Eläimiä käsitellään ja siirrellään mahdollisimman vähän. Tarhassa on oltava suojakatoksia kaikille lauman jäsenille sekä rypemispaikkoja. Villisikoja ruokitaan viljalla, säilörehulla, oljella ja kuivalla heinällä. Syksyisin villisiat syövät mielellään omenoita ja juureksia. Villisikaemakko synnyttää keskimäärin 4–5 porsasta.

Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

HK

HK Naudan Sisäfileepihvi

5 x 150 g

Sisäfilee on naudan murein lihas ja sopii erinomaisesti pihveiksi. Valmiiksi leikatut pihvit ovat valmiita paistettavaksi sellaisenaan.

 44.9390 kpl
5990  / kg
HK

HK Naudan Burgerijauheliha

n. 2 kg

Karkeaksi jauhettua naudanlihaa. Rasvaa 20-22%. Sopii erityisen hyvin burgerpihveihin, jotka voi leikata suoraan pötköstä.

 2390 kpl
1195  / kg
HK

HK Takuumurea Naudan Ulkofilee

3,5 - 5kg

Vakuumipakkauksessa mureutettua keskikokoista naudan ulkofileetä. Ulkofilee on mureaa ja perinteinen pihvien raaka-aine grilliin tai pannulle. Sen voi kypsentää myös kokonaisena, kuutioina tai suikaleina.

 11655 kpl
2590  / kg

Lue myös nämä