Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön

Lihakoulu | Lihan käsittely | Nauta | Porsas

Lehtipihvin nuijiminen

Raaka-aineeksi lehtipihville sopii hyvin naudan sisäpaisti tai ulkofilee, mutta kukaan ei kiellä tekemästä sitä vaihteeksi vaikkapa porsaan ulkofileestä.

Jatka lukemista

1. Vaihe

Leikkaa ensin lihasta poikkisyin noin sentin paksuisia viipaleita. Tarkemmat ohjeet raa’an lihan leikkaamiseen löydät Lihakoulun muista käsittelyvinkeistä.

2. Vaihe

Lehtipihvin saa nuijittua riittävän ohueksi ilman lihan repeämistä, kun sen tekee kahden leivinpaperin tai kelmun välissä. Aloita nuijiminen keskeltä ja siirry kohti reunoja. Näin saat varmimmin tasaisen ja ohuen pihvin.

3. Vaihe

Kokeile välillä lihan paksuutta painelemalla sitä kädellä. Jatka nuijimista kunnes pihvi on riittävän ohut.

Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

HK

HK Viljaporsaan Ulkofilee extra

n. 3 kg

Puhdistettu Viljaporsaan kokonainen ulkofilee.

 2970 kpl
990  / kg
Tamminen

Tamminen Naudan Entrecotepala

n. 1 kg

100 % suomalaisesta naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty maustamaton entrecôtepala.

 1995 kpl
1995  / kg
Tamminen

Tamminen Rotukarja Sisäfilee

n. 2,5 kg

100 % suomalaisesta Rotukarja naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty kokonainen sisäfilee.

 14975 kpl
5990  / kg

Lue myös nämä