Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön

Lihakoulu | Lihan käsittely | Nauta

Naudan ulkofileen leikkaaminen

Fileen lihassyiden kulkusuunta kannattaa tarkistaa ennen pihveiksi leikkaamista.

Jatka lukemista

Naudan ulkofileessä lihassyyt eivät kulje fileen suuntaisesti, vaan sivulta katsottuna loivasti vinoon.

Lihassyyt kulkevat vinoon myös päältäpäin katsottaessa, ja syiden kulkusuunta on otettava huomioon filettä leikattaessa.

Veitsen terän suunta on oltava lihassyiden kulkusuunnan vastainen, jolloin lihassyy jää leikatussa pihvissä mahdollisimman lyhyeksi. Näin sadaan mureampi lopputulos kypsentämisen jälkeen.
Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

HK

HK Rypsiporsas® Niska extra

n. 2 kg

Viimeistelty HK Rypsiporsas® niska, eli kasler.

 1980 kpl
990  / kg
HK

HK Naudan Burgerijauheliha

n. 2 kg

Karkeaksi jauhettua naudanlihaa. Rasvaa 20-22%. Sopii erityisen hyvin burgerpihveihin, jotka voi leikata suoraan pötköstä.

 2390 kpl
1195  / kg
HK

HK Naudan Sisäfileepihvi

5 x 150 g

Sisäfilee on naudan murein lihas ja sopii erinomaisesti pihveiksi. Valmiiksi leikatut pihvit ovat valmiita paistettavaksi sellaisenaan.

 44.9390 kpl
5990  / kg

Lue myös nämä