Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön
  • Helppo
  • n. 1 h 30 min
  • Nauta

Grillattu naudan ulkofilee ja teriyaki-kasvikset

n. 1 kg
HK Takuumurea naudan ulkofileepala
1 rkl
suolaa (tai maun mukaan)
1 rkl
mustapippuria (tai maun mukaan)
Kastike teriyaki-kasviksille
0.5 dl
soijaa
2 rkl
miriniä
2 rkl
ruokosokeria
1 kpl
valkosipulinkynttä puristettuna
2 cm
inkivääriä raastettuna
0.5 tl
wasabia
Teriyaki-kasvikset
2 kpl
keltaista paprikaa
2 kpl
punaista paprikaa
2 nippua
kevätsipulia
8 kpl
herkkusieniä

Kokonaisen naudan ulkofileen grillaaminen voi olla hyvä vaihtoehto pihveille, kun syöjiä on paljon. Tällöin ei tarvitse stressata pihvien kääntämistä, vaan filee saa kypsyä rauhassa grillissä.

Valmistusohje

(6 annosta)

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen grillaamisen aloittamista ja hyödynnä odotusaika esikäsittelemällä kasvikset ja valmistamalla teriyaki-kastike.

Kuivaa lihan pinta talouspaperilla, jotta se ruskistuisi kauniisti eikä tarttuisi grilliin kiinni. Grillaa lihaan ruskea pinta hyvin kuumassa grillissä. Tiputa grillin lämpötilaa ja siirry epäsuoraan grillaukseen. Työnnä lihalämpömittarin piikki fileen keskelle ja anna fileen kypsyä medium-kypsyyteen grillissä kannen alla matalassa lämmössä (100–125 °C), kunnes lämpömittari näyttää 58 °C. Täysin kypsän fileen saat jatkamalla grillaamista kunnes mittari näyttää 65 °C.

Nosta filee grillistä ja anna vetäytyä folion alla 15 minuuttia. Viipaloi filee poikkisyin, mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile grillattujen teriyaki-kasvisten kera.

Teriyaki-kasvikset: aloita valmistamalla kastike kasviksille. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kattilassa ja anna kiehua hiljalleen pari minuuttia. Siivilöi kastike. Huuhtele ja kuivaa kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Grillaa kuumassa grillissä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmetä. Sekoita grillatut kasvikset kastikkeen kanssa ja koristele tuoreella korianterilla.

HK

HK Takuumurea Naudan Ulkofileepala

n. 1 kg

Vakuumipakkauksessa mureutettua ulkofileetä palana.

 2195 kpl
2195  / kg

Kokeile myös näitä

Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

Tamminen

Tamminen Rotukarja Entrecote

n. 2,7 kg

100 % suomalaisesta Rotukarja naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty kokonainen entrecote. Voidaan leikata kookkaiksi pihveiksi tai kypsentää paloina.

 8883 kpl
3290  / kg
HK

HK Viljaporsaan Kylkisiivu

n. 1,5 kg

Perinteinen kastikeliha valmiina viipaleina esim. läskisoosin raaka-aineeksi. Sopii myös grilliin.

 1090 kpl
500  / kg
HK

HK Viljaporsaan Ulkofileeleike nuijittu

10 x n. 120 g

Viljaporsaan ulkofileestä leikattu ja ohueksi nuijittu leike.

 1788 kpl
1490  / kg