Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön
  • Keskivaikea
  • n. 2 h
  • Nauta

Kokonaisena paistettua naudan ulkofileetä ja hasselbackan perunaa

n. 1 kg
HK Takuumurea naudan ulkofilee
1 kg
yleisperunoita kuorineen
2 rkl
korppujauhoja
1/2 pnt
timjamia
2 rkl
voita paistamiseen
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 dl
punaviinikastiketta

Tämän juhlavan aterian kruunaa mainiot hasselbackan perunat. Ei ole olemassa juhlaa, johon tämä herkku ei sopisi.

Valmistusohje

(6-8 annosta)

Sido filee paistinarulla paketiksi. Tällöin filee pitää paistamisen aikana muotonsa kauniisti ja kypsyminen on tasaisempaa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paista fileeseen kaunis väri voi-oliiviöljyseoksessa ja laita uunivuokaan. Tökkää lämpömittari fileeseen pituussuunnassa ja paista 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia (riippuen fileen koosta), kunnes mittari näyttää 54 astetta. Laita liha vetäytymään noin puoleksi tunniksi.

Hasselbackan perunat:

Viillota perunat niin, että viilto ei mene pohjaan saakka vaan jättää perunan eräänlaiseksi haitariksi. Hyvä apukonsti tähän on asettaa pottu kahden puulusikan tai lastan väliin ja leikata viillot. Tällöin veitsi ei mene leikkuulautaan asti vaan lusikat estävät pohjaan menon.

Pyörittele viillotetut perunat oliiviöljyssä ja mausta suolalla silputulla timjamilla sekä rouhitulla mustapippurilla. Aseta perunat viillot ylöspäin uunin pellille ja ripottele pinnalle vielä lopuksi korppujauhoja. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia perunan koosta riippuen.

HK

HK Takuumurea Naudan Ulkofilee

3,5 - 5kg

Vakuumipakkauksessa mureutettua keskikokoista naudan ulkofileetä. Ulkofilee on mureaa ja perinteinen pihvien raaka-aine grilliin tai pannulle. Sen voi kypsentää myös kokonaisena, kuutioina tai suikaleina.

 11655 kpl
2590  / kg

Kokeile myös näitä

Lihamestari suosittelee

Lihamestari suosittelee Grillikauden avajaisiin

HK

HK Ylikypsä Naudan rinta Sous vide

n. 2 kg

Sous vide -kypsennettyä suomalaista naudan rintaa.

 4580 kpl
2290  / kg
Tamminen

Tamminen Rotukarja Luullinen ribs

n. 3 kg

100 % suomalaisesta Rotukarja naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty luullinen ribs. Soveltuu kypsennettäväksi uunissa tai grillissä.

 4185 kpl
1395  / kg
HK

HK Naudan Takuumurea Entrecote

yli 2,2 kg

Entrecote on naudan etuselästä, heti ulkofileestä eteenpäin, leikattu pala.

 5918 kpl
2690  / kg