Lihamestari on lihan ystäville suunniteltu palvelu. Sivustolla jaamme ammattilaisten ohjeita ja reseptiikkaa sekä monipuolisesti tietoa lihan tuotannosta, käsittelystä ja valmistuksesta.

Lue lisää
Siirry sisältöön
HK

HK Naudan Sisäfileepihvi

5 x 150 g

  • Grilli
  • Pannu
  • Uuni

Sisäfilee on naudan murein lihas ja sopii erinomaisesti pihveiksi. Valmiiksi leikatut pihvit ovat valmiita paistettavaksi sellaisenaan.

 44.9390 kpl

5990  / kg

Sisäfilee_Nauta

Huom! Tuotteen paino vaihtelee. Tuotteen yhteydessä on esitetty keskimääräinen paino. Tuotteen lopullinen hinta määräytyy todellisen painon perusteella.

Sisäfilee on ruhon arvokkain ja murein osa.

Sisäfileestä tehdään yleensä fileepihvejä, kuten tournedos, tartar-, chateaubriand-, pippuri- ja mignon-pihvit.

Naudan mureimmat osat ovat fileeselkä, jossa sijaitsevat sisä- ja ulkofilee sekä paahto-, sisä-, ulko- ja kulmapaistit. Naudan pihvilihat leikataan useimmiten hyvin raakakypsytetystä sisä- ja ulkofileestä. Naudanfileessä syyt erottuvat pitkittäisinä viivoina fileen pinnassa. Lihassyyt eivät kuitenkaan kulje aivan suoraan fileen päästä päähän, vaan loivasti viistoon.

 

Käyttö

Paista kuumalla pannulla tai grillillä. Käännä kun pinta pisaroi 2-3 min per puoli pihvin paksuudesta riippuen (medium). Anna vetäytyä foliossa 5-10 min.

Châteaubriand leikataan sisäfileen keskiosan paksusta päästä poikkisyin 3–4 sentin paksuisina viipaleina, jotka paistetaan pannulla halutun kypsiksi.

Filee Mignon saadaan naudan sisäfileen kapenevasta kärjestä, josta leikataan noin 2 sentin korkuisia pihvejä. Pihvit ovat pieniä, joten yhdessä annoksessa on yleensä kaksi pihviä.

Pippuripihvi on naudan sisäfileepihvi, jonka pinnalle rouhitaan erilaisia pippureita. Pippuripihvi liekitetään usein konjakilla ja haudutetaan kermakastikkeessa haluttuun kypsyysasteeseen.

Tournedos saadaan, kun naudan sisäfileen kapenevasta päästä leikataan noin 4–6 senttiä korkea pihvi, joka voidaan silavoida tai sitoa muotoonsa paistamisen ajaksi.

Tartarpihvi tehdään raa’asta sisäfileestä riipimällä, ei siis jauhamalla, ja maustetaan suolalla, pippurilla ja worchester-kastikkeelle sekä tarjoillaan raa’an munankeltuaisen kanssa.

Viiniin voimaa ja tanniineja

Sisältä punaiseksi jäävät paahtopaistit, sisä- ja ulkofileet ja pihvit tuovat lihan maun korostetusti esiin ja vaativat viiniltä voimaa sekä tanniineja. Ranskan Bordeaux’n ja Italian Piemonten viinit ovat klassisia valintoja.

Tuotteen reseptit

Katso myös nämä tuotteet

HK

HK Takuumurea Naudan Paahtopaistipala

n. 1 kg

Vakuumipakkauksessa mureutettua paahtopaistia palana.

 1890 kpl
1890  / kg
Tamminen

Tamminen Rotukarja Flank Steak

n. 700g

100 % suomalaisesta Rotukarja naudanlihasta käsityönä leikattu ja viimeistelty amerikkalaistyylinen kookas, maustamaton pihvi naudan kupeesta

 2093 kpl
2990  / kg
Tamminen

Tamminen Rotukarja Naudan Dry Aged New York Strip Steak 300g

300g

Luuton raakakypsytetty New York Strip Steak Rotukarja naudan ulkofileestä, sisältäen makurasvareunuksen.

 2590 kpl
8633  / kg